Massagetherapie

Voor massagetherapie kies je als je een klachtgerichte massage wenst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijn- en mobiliteitsklachten veroorzaakt door: artrose, reuma, fibromyalgie, hoofdpijn,  terugkerende rug-, nek- en schouderklachten, golf- tennisarm enz.

De massages bestaan uit een combinatie van verschillende massagetechnieken zoals: bindweefsel, deep tissue, oscillaties, mobilisaties, triggerpointbehandeling enz. Afgewisseld met ontspannende technieken uit de klassieke massage

Massagetherapie bestaat (meestal) uit meerdere behandelingen met als doel de klacht(en) te verhelpen of beheersbaar te houden en pijn te verlichten. . Een uitgebreide anamnese  en het opstellen van een behandelplan maken deel uit van deze therapie en zijn kosteloos.

Een massage is veelal een fijne ervaring. Het is goed voor je bloedcirculatie, verlaagt de spierspanning en bevordert het herstel. Toch zijn er situaties waarin een massage niet gewenst is of schadelijk kan zijn. Dit zijn de z.g. contra indicaties. Je leest er hier meer over.